Onderhoudsbeurt Computer of Laptop

De onderhoudsbeurt voor uw computer, u kunt het zien als de jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw auto, uw computer heeft ook elk jaar onderhoud nodig om goed te blijven werken. Door gebruik hoopt zich stof op in de desktop toren of laptop en ook het besturings systeem loopt vol met tijdelijke bestanden, mogelijk zelfs spyware, adware en/of male ware. De software is niet meer up-to-date, etc. Met de jaarlijkse computer onderhouds beurt worden diverse zaken nagekeken, hierna is de computer weer snel en gebruikersvriendelijk. Warmte is een grote vijand van uw laptop en kan de laptop kapot maken.

Onderhoudsbeurt Computer (zelf computer brengen en halen)
€40,-

Afspraak maken voor computer hulp brengen en halen

In overleg wordt een afspraak gemaakt voor het brengen en het afhalen. De locatie en routebeschrijving krijgt u te horen bij het maken van de afspraak. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd even mailen of bellen.


Wat u kunt verwachten?

 • Schoonmaken hardware (stof/aanslag verwijderen).
 • Controle hardware op goede werking inclusief controle op de temperaturen van belangrijke hardware componenten
 • Software bijwerken naar de laatste versie's (alle software welke op de PC staat geïnstalleerd)
 • Opschonen software van de PC (overbodige programma's verwijderen)
 • Opschonen tijdelijke bestanden op de harde schijf
 • Werking firewall en virusscanner controleren en zonodig updaten naar de laatste versies en/of zorgen dat de laatste definities worden gedownload.
 • PC scannen op spyware, maleware en/of adware.
 • Instellingen van windows nakijken om een snelle werking van uw PC te realiseren.
 • Controle harde schijven op fouten.

Maak zelf back-up's van uw gegevens en neem software en inlog/account gegevens mee, dat bespaart tijd en dus geld! (wij kunnen dit ook voor u uitvoeren tegen meerprijs) Mochten er meerdere gebruikersaccounts gewenst zijn, dan reken ik 7.5 euro per extra account. (elke account wordt afzonderlijk op bovenstaande punten gecheckt) TIP: Soms is het handig uw systeem up te graden met een snellere en grotere nieuwe harde schijf, meer werkgeheugen, betere videokaart etc.. Wij kunnen u hierover adviseren en kunnen deze upgrades voor u uitvoeren.

Wat moet u meenemen?

 • De computer, zonder kabels en monitor
 • Extra hardware/rand apparatuur mag worden meegenomen zodat, ik deze ook kan configureren. Let hier ook op de software voor deze hardware (b.v. printer)
 • De te installeren software: Windows DVD, Office, alle overige CD's/DVD's, ook die van niet meegenomen randapparatuur!
 • Gegevens van de internetprovider, etc. (wachtwoorden, inlognamen, etc.)
 • Maak een lijstje met de veilig te stellen persoonlijke data: weg is weg namelijk!
 • Maak een lijstje met de gewenste te installeren software: anders moet u het thuis zelf doen..
 • Maak een lijstje van de randapparatuur die u niet heeft meegenomen
 • Neem alle bij U aanwezige software licenties mee van de programma's die moeten worden geïnstalleerd.
 • En alles wat u zelf nog kan verzinnen wat van belang is voor uw computer........

Computer/Laptop laten ophalen en brengen voor de onderhoudsbeurt?

In overleg kan ik uw computer ook ophalen bij u thuis en na de service weer thuis brengen en aansluiten voor u. Voor deze service geld een meerprijs van 10 euro. Bel of mail mij voor een afspraak.


Computerhulp aan huis

Een andere mogelijkheid die wij aanbieden bij computer problemen is computerhulp/service aan huis.
Veel problemen met uw PC kunnen worden opgelost door b.v het opschonen van uw computer, een herinstallatie en/of optimalisatie van uw Windows of mogelijk het wijzigen van de hardware.
Een en ander wordt op uw verzoek uitgevoerd en hangt af van de problemen welke de computer heeft. De kosten voor computerhulp aan huis worden afgerekend volgens het uurtarief en voorrijkosten, zie onderaan deze pagina.

Afspraak maken voor computerhulp aan huis

In overleg wordt een afspraak gemaakt voor de computer hulp aan huis. De locatie geeft u door bij het maken van de afspraak. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd even mailen of bellen.


Algemene informatie met betrekking tot de gehanteerde kosten door Mountains CompuServe:
 • Voorrijkosten buiten Heerhugowaard                    €25,00 (t.b.v. computerhulp aan huis)
 • Voorrijkosten binnen Heerhugowaard                   €10,00 (t.b.v. computerhulp aan huis)
 • Arbeidsloon per uur                                            €25,00 (afgerekend per kwartier, naar boven afgerond vanaf 7,5 minuut)
 • Haal en brengservice PC binnen HHW                   €10,00  (afleveren van de apparatuur op hetzelfde adres nadat, de werkzaamheden zijn uitgevoerd) (inclusief alle benodigde apparatuur welke nodig zijn om de problemen te verhelpen)
 • Computerhulp in onze werkplaats                        €40,00 (Onderhoudsbeurt, zie omschrijving elders op deze pagina)

Voor andere reparatie en/of servicewerkzaamheden aan de PC hanteren wij het geldende uurtarief. Onderzoeks kosten hangen af van de problemen welke de PC heeft en variëren. Als u de PC brengt dan kunnen we ter plaatse een inschatting maken van de onderzoeks kosten en deze aan u bekend maken. Alvorens over te gaan tot reparatie nemen wij contact met u op om de geschatte kosten voor het probleem door te spreken. Er wordt niets gedaan alvorens u heeft ingestemd.

Aansprakelijkheid

Er wordt natuurlijk met grote zorg met uw bezit omgegaan. Mountains CompuServe kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor schade buiten mijn schuld om. Er wordt nooit meer vergoed dan het factuurbedrag. Het herinstalleren van Windows kan gepaard gaan met gegevensverlies: Mountains CompuServe kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het verlies van data en de eventuele gevolgen daarvan noch het defect raken van hardware tijdens de reparatie.

Algemene leverings voorwaarden Mountains CompuServe
alle genoemde prijzen zijn incl. 21% B.T.W.
KvK     37128509
BTW    NL00184736146B01

Algemene voorwaarden